vala_060826.jpgLauantai
Vala oli ja ylennys tuli. Ei enää olla alokkaita, vaan jääkäreitä. Vastuu kasvaa, käskytys vähenee ja meiltä odotetaan enemmän. Ensi tiistaina saa sitten tietää onko tullu särmäiltyä tarpeeksi hyvin, että paikka aukissa on taattu ja alikersantin kulmaraudat odottaa. Täytyy varmaankin opetella huutamaan, jos alokkaiden alijohtajaksi pääsisi. Sitten ahdistaa jos joutuu jonnekin huoltokomppaniaan kattelemaan b-miehiä, jotka huutelevat takaisin eivätkä tottele. Laita niitä sitten juoksemaan ympäri yksikköä, kun kaikilla on ties mitä vapautuksia milloinkin. "Mullon VMTL ja vasemman käden kantovapautus!"

Valan jälkeen oli omaisille paikkojen esittelyä ja komppanian näytös, Spolkin esitys oli vaisumpi kuin SinäMinä ja Puolustusvoimat-päivänä. Taustamusiikki oli unohtunut aivan täysin pois.

Kotiinpäin ku mentiin niin jäin kyydistä Kyötikkälässä, jossa oli menossa Kangasala24h, jonne en tietenkään päässy fillaroimaan valan takia. Pääsin kumminkin ajamaan kaksi kierrosta Karran Antin numerolla, kun Harra feidas. Luulin että eka kierros meni ihan reisille, mutta toisin kävi. Kierrosaika oli aivan Top 20-listan tuntumassa. Kaipa se 100km pyörämarssi oli hyvää treeniä. Rata oli vain lievästi erilainen kuin viime vuonna, kävi vähän pidemmällä mäntyveräjän päädyssä.

Sunnuntai
Tänään kuvailtiin sityssä ja pirkkalan lentokentällä.
Päivän kuvat linkin takana