..siv..reservissä. Mitähän tästä eteenpäin? Opiskelemaan ja töihin pitäisi mennä. Mitäs sitten, kun ei tiedä mitä haluaisi opiskella? Kuinka pitää toimia, kun kukaan ei ole huutamassa herätystä, eikä minne pitää mennä? Kukaan ei kerro mitä laitetaan päälle ja kuinka perseestä ollaan. Ei enää kolmirivissä syömään eikä kymmeneltä nukkumaan (tosin eilen menin). Ei enää neljän kilon metallikönttiä painamassa niskaa kasaan, eikä ärsyttävää kypärää aiheuttamassa päänsärkyä. Ei enää turhia vartiokiertoja kohteissa joissa ei ole mitään tai joissa myös poliisi käy. Täytyy kai hommata tyttö, jotta hän voi huutaa tästä eteenpäin ;)

Mutta mitä jäi käteen?
Kohonnut paskan-sietokyky, korpin jämät, pirusti hyviä jätkiä, koiran maine, laskeutumiskoulutus, kulunvalvontapiste, haulikkovyörytys.
Vaikka suurin osa oli uskomatonta paskaa, niin vähän ajan päästä muistaa vaan hienot asiat ja kyllä aketus hienoo on. Kyllä se aina "syöksyen eteenpäin"-huudot ja tetsarin voittaa. Vartiohommat olivat melkeimpä ainoa mistä ei löydy positiivista sanottavaa, ainoa plussa on että osaa ajaa hämeenlinnassa. Muuten sitten, ihan oli ihan kuraa, paskat levot ja turhat hommat.

Täytyy vaan toivottaa I/07 mosille vaan voimia, että jaksavat loppuun asti, meiltä ainakin jengiä lopetti kesken/siirtyivät muualle, joten väijysysteemi meni ihan vituiksi ja tuli vietettyä useampi viikonloppu vartiossa. Kolme viikonloppua oli pisin putki, 28 päivää putkeen intissä, siinä meni se kuukausi sitten.

Entäs nyt?
Ajattelin ensin että jos koittaisi jotakin valokuvausopintoja etsiä, mutta sitten mietin että se voi pilata hyvän harrastuksen. Joutuisi joka päivä kuvaamaan pakotettuna, eikä työtä välttämättä löydy valmistumisen jälkeen. Mieluummin sitten jotain muuta ja pitää valokuvauksen sitten hermoja rentouttavana harrastuksena. Josko lähtisin hotelli- ja ravintola-alaa (restonomi) opiskelemaan, sieltä voisi ainakin töitä löytyä ja mahdollisuudet globaaliin työskentelyyn ovat mahdollisia. Ja sitten jos on valokuvaus-proggiksia niin voisi päästä hyödyntään työpaikan puitteita.