Maanantai 21.
autokoulua heti aamusta iltapäivään ja sitten tutustuttiin autohalleihin. sen jälkeen syötiin, sipailtiin ja palvelus ohi. Tänään on päivystystä, istuin jo tunnin päivystämässä aikasemmin päivällä, 18-19:15 välillä. nyt katselin pinkkojen ja iltavahvuuden jälkeen School of rockin ja kohta menen päivystämään 00-03 vuoro.

Tiistai 22.
autokoulutuksen vikat teoriat ja ennakoivan ajon näytös. Meno oli ku Neste Rallissa, jätkät seisoo puun alla sateen suojassa ja autot menee välillä ohi. Oli myös huoltoiltapäivä ja käytiin vähän läpi sulkeisissa valan tapahtumia. Toivottavasti kaikki nyt skarppaa eikä marssiminen mene ihan päin persettä, kun on tosipaikka, eli ohimarssi. Siinä on oltava pirun särmänä tai tulee yksikössä ja kotona turpaan.

Keskiviikko 23.
Tänään oli vähän suojelukoulutusta ilveskalliolla. Herättiin joskus puol kuus ja mentiin syömään. Ruokailun ja lähdön välillä istuimme ja makasimme tuvassa yli tunnin. Hienosti organisoitu tämä suomen suurin kuntokoulu, aina on kiire odottamaan. Fillaroimme suojelukoulutus-alueelle, jossa oli napalmi-näytös, tulikuja ja kaasukammio, jossa sai käydä myös ilman naamaria. Itseäni lukuun ottamatta tupa 6 edusti ja yski keuhkojaan pihalle kaasulle altistumisen jälkeen. vähän myöhemmin seisoimme kaikki kolmirivissä ja Yliltn. Hakkarainen huusi "suojeluvaroitus.. *10sek* suojeluhälytys" jolloin Ltn. Mäntymaa heitti kaasuheitteitä jalkoihimme. Jotain kyynelkaasua se oli, en saanu maskia ajoissa naamalle ja vituiks meni. Yskitti, silmiin koski ja kutitti ihan helvetisti. Sipa oli nopea ja päästiin aikasin vapaa-ajalle. Kävin Sotkussa ja kun oli ostokset ladottuna kassalla, huomasin ettei ollut lompakko mukana. No onneksi on spolkin yksikkö lähellä wanhaa sotkua ja nyt on rauhoittunut tuo alokkaiden sotilaskodissa käynti joten ei ollut edes kovasti jonoa. Tällä hetkellä tuvassa on kauhee kehoilumeininki, Heino ja Harju nyrkkeilee, Järvinen vetää kuntopiiriä, Lampikoski venyttelee. Mä, Laiho, Ahonen ja Leppänen rötväillään. Laiho kiroilee kuinka vetää munkkeja eikä kuntoile, Leppänen sovittelee barettia, Ahonen lukee lehtiä ja soitattaa musaa, mä taasen kirjoittelen tätä ja kuuntelen omia musia. Vois mennä testaileen itekin barettia. Over and out!

Torstai 24.
Taistelijan tutkinto oli tänään, sain pisteitä toivottavasti tarpeeksi että tulee paikka AUKkiin, tai no tällä hetkellä en tiedä haluanko aliupseerikouluun vai vartiostoon. Alikersantti Heikkinen kuulostaa kyllä niin hyvältä ja muiden komentelu myös, mutta taasen vastuu kasvaa kummasti. Siinä kun sitten kämmäät niin saat turpaas. Käytiin iltavapailla ja raxissa syömässä niin perkeleesti. Tutustuttiin myös paikalliseen halpa kalja-baariin, Williamsiin, jossa Harju ja Ahonen nauttivat parit lasilliset. Saavuimme iltavapailta siinä vartin yli yhdeksän ja heti kauhee syke päälle pinkan kanssa. Vartioston alikersantit pitivät taas mukavia tarkastuksia purkaakseen omaa ahdistustaan.

Perjantai 25.
Supersipailua ja muutenkin sulkeisia valaa varten. Koko Prikaatin kenraaliharjoitus lippukentällä, mukavaa.

Lauantai 26.
VALA!
Seisoskelua paahtavan auringon alla ja hiki virtaa. "baretti päähän laittakaa" ja reisillehän se meni.  Vähän valan jälkeisiä kuvia ja spolk-näytöstä