Maanantai 4.9
Ensimmäinen täysi viikko uudella tupamiehityksellä. Itsehän pysyin samassa tuvassa kuten myös Harju, Haapea ja Heino. Tupamme on nyt Miehistökurssin aakkosten yhdeksän ensimmäisen jääkärin asuinsija siihen asti kunnes muutetaan toisiin tiloihin.
Tänään käytiin taas vähän budosalille heittelemässä miestä tatamiin, eli voimankäyttö 2, aiheena lyönnit, potkut ja cpe-puku. Pari tuntia kului suhteellisen nopeasti hikisten miesten kanssa ähistessä. Budosalin jälkeen siirryimme takaisin yksikköön ja valmistauduttiin ruokailuun.. Ruokailun jälkeen oli luvassa vartiokoulutus 3, jossa tutustuimme rakennuksen ja aidan tarkastukseen ja kuinka toimia jos kohteessa on murto. Ruokailuun menimme vasta toisella yrittämällä, järjestyminen oli kuulemma hidasta. Ruokailun jälkeen emme päässeetkään suoraa yksikköön vaan poistuimme mukesta ohjatusti ja muodossa kun seisoimme alkoi sataa vettä. Aluksi oli vain pientä tihkua, mutta kun pääsimme yksikön pihaan niin taivaalta tuli vettä reippaammin. Nyt on M91:set märkänä ja kuivumassa kuivauskaapissa. Toiset tilittävät kuinka heitä vitutti seistä sateessa, itsessäni ei tuollaisia ahdistuksen tunteita ilmennyt. Tähän mennessä on vituttanut vain pari kertaa, silloin kun sai tietää ettei päässytkään aukkiin ja kun miehistökurssi ei osaa purkaa kolmijonoa oikein muken edessä. Aina pitää räjähtää käsiin, kuin nykyinen vartiosto.
Siivoustarkastus oli noin 10sekuntin mittainen ja meni läpi ykkösellä, johtuen lähinnä tarkastuksen laatuvaatimuksista. Pinkkatarkastusta ei edes ollut, joka oli kylläkin aika mystistä, pinkkatarkastus on kumminkin kaikista tarkastuksista se henkisesti haastavin. Siinä erotellaan miehet akanoista, kun pinkka räjähtää viidennen kerran ja uusintatarkastukseen annetaan aikaa 4minsaa. Korpin natsat lähenee kun ei perseile eikä kitise. Olin myös heti vapaaehtoinen kun oli budosalin putsauksen aika. Josko sitten vaikka saisi jotain muutakin hihan varteen kuin tyhjän tarranauhan.

Tiistai 5.9
Fillarilla Hätilään ampumaan SpolRK-ammuntoja ja opiskeleen viestintävehkeitä. Ammuskeltiin taktisesta ampuma-asennosta 20,30 ja 40metrin päästä ihmistä muistuttavaa maalitaulua väriä vääristävien lasien kanssa. Aina kun lasit otti pois, niin maailma oli aivan punasävyinen. Jännä juttu.
"YK" "YK OK" "loppu" "loppu". Opeteltiin käyttämään kahta erilaista viestintälaitetta, kenttäradio ja parikaapeliin liitettävää puhelinta.

Keskiviikko 6.9
Aamupäivällä oli voimankäyttökurssin kolmas osa, kuljetus- ja hallintaotteet ja rautojen käyttö. Oli todella tehokasta voimankäyttöä koska alkuvenytyksissä ja kuljetusotteita reenatessa M62:sten housut ottivat itseensä ja repesivät haarasaumasta noin 40~50cm matkalta auki. Harjoiteltiin parit lukot ja maahanviennit, ikävän tehokkaita nuo rannelukot. Maahanviennissäkin tultiin tatamiin parit kerrat posket edellä, miltä lienee sitten kun tullaan alas kunnon voimalla ja asvalttiin, voi loppua isommankin miehen remuaminen siihen paikkaan. Aamupäivän voimailujen jälkeen oli ruoka ja rentouttava HIP, huolto-iltapäivä. Putsattiin aseet, pidettiin varustarkastus ja käytiin varusvaihdossa. Yksi poolo hukassa ja varustepussin kantohihna, pitää tehdä huomiseksi häviämisilmoitus. Alik Valtanen onneksi toi ystävällisesti RJ-tuvan syövereistä kantohihnan, joten vain poolosta pitää tehdä ilmoitus. Kokelaalta pitää vielä tiedustella mikä on palvelushanskojeni kohtalo, missä mennään ja mitä tehdään. Siivoustarkastus oli jälleen perin perusteellinen, alikersantti vartioston puolelta tuli, pyyhkäisi pöydän ja parit punkan päädyt ja jatkoi matkaansa huutaen "tupa läpi, jatkakaa". Jokin tuvista kämmäsi ja käytävillä raikui perin iloinen "uusintatarkastukseen 30minuuttia" eli kuuden aikoihin loppui palvelus, kävin sotkussa syömässä pari munkkia ja palasin tupaan katselemaan Ocean's Twelven loppuun. Pinkat lenteli ja porukka kirosi, kun toimistokorppi piti pinkkatarkastuksen ja minun piti tehdä ilmoitus, mutta hämäännyin tilanteesta enkä hypännyt särmästi korpin eteen. Tokalla kerralla kyllä onnistuin ja tupa meni läpi. Toimistokorppi myös näytti kuinka tehdään 20sekuntin toimistopinkka, toinen toimistokorppi osaa tehdä kyseisen pinkan myös 7 sekuntiin. Tuvassa on tällä hetkellä suojeluhälytys koska ylhäältä kuului repivää ääntä, eli Eteläahon rektumi falskaa äänekkäästi luoden ympäristömyrkkyjä. Huomenna taas Hätilään ampumaan ja oppimaan liikenteen ohjausta.

Torstai 7.9
Heräsin, tein punkan ja kävin hampaat pesemässä, jonka jälkeen tupaan palattuani käytävässä huudeltiin vapaa-ehtoista, johon tartuin. Ilmottauduin siis hakemaan maantiehallilta Ford Transittia. Luutnatti oli nähtävästi antanut tämän tehtäväksi alikersanteille, jotka taasen delegoivat sen eteenpäin jääkäreille, eli tässä tapauksessa minulle. Housut jalkaan, poolo ylle, lakki kouraan ja ulos. Ulkona oli tänä aamuna kovasti sumua ja keli oli hieman brittiläinen muutenkin. Maantiehallilta pokasin matkaani ihan hirveän Transitin, jonka ajo-ominaisuudet olivat mitä kuinkin perseestä. Kun olin tehtäväni suorittanut, palasin tupaan ja valmistauduin ruokailuun. Ruokailun jälkeen lähdettiin heti kohta Hätilää ja SpolRK-ammuntoja. Fillarointi intin pyörillä on aina yhtä jännittävä kokemus, ikinä ei tiedä koska se räjähtää käsiin, oman inttiruoskani keskiö ja ohjaustanko pitävät sellaista meteliä että oikein välillä pelottaa, eikä jarrujen toimintakaan ole suuremman hurraamisen arvoista. Koskahan keskiö, ohjaustanko ja jarrut hajoavat, toivottavasti eivät samaan aikaan. Se oli megatuhoutuminen.
Harjoittelimme tänään tuplalaukauksia kääntyviin tauluihin, pystystä ja polvelta. Oheiskoulutuksessa oli raudotuksen kertaus ja liikenteen ohjaus. Miehistökurssin järjestyminen on kuulemma perseestä joten juoksimme ~300m ja koitimme uudestaan. Liikenteen ohjaus-rastilla maahan oli piirretty risteys jossa sitten "ajoimme" eli simuloimme autoja ja yksi toimi liikenteen ohjaajana. Tämän jälkeen söimme, nousimme fillareille ja ajoimme ilman taukoja vähän yli tuntiin takaisin nummelle. Pyörät varastoon, aseet puhtaiksi, reippaat öljyt perään ja holviin, mutteipäs onnistunut niin helposti, öljysimme toiseen kertaan, koska ei kelvannut ekalla kerralla Ylikersantille.
SiPa kesti ja kesti, lopulta 17:50 tulee avaruusvänrikki eli aliupseerioppilas huutamaan siivoustarkastusta. On vähän noussut au-kurssi pojan päähän, oli niin tärkeää että huhu. Erehdyin käymään salille Heinon kanssa, nyt on reidet ihan jumissa. Tein kolme kertaa kympin toistot hack-kyykkyä (?) 40kg+kelkka painoilla ja siitäkös reidet tykkäs fillaroinnin lisäksi. Illalla tein hävärin ja selvityksen, pinkan teon jälkeen tuli huuto alakäytävälle järjestymisestä, jossa saimme taasen kuulla kuinka kaikki mitä tehdään, tehdään päin persettä. Se on paska juttu koska yksi joka kämmää niin kaikki kärsii.

Perjantai 8.9
Herätys, suihku, hampaiden pesu, kaapin särmäys ja syömään. Lakimiehen oppitunti ja varo-oppitunti ens viikon leiristä. Tämän jälkeen toinen joukkue lähti budosalille treenaamaan laskeutumista ja me jäimme kantamaan leiritavaroita autoihin. Parasta oli hakea asevarastolta kymmenen KVKK:ta, kevyt konekivääriä, oli miehekäs olo. Siirryimme kuuskakkosissa budosalille treenaamaan, aika munien tappaja ne narusta rakennettavat laskeutumisvaljaat. Ens viikolla sitten päästään laskeutumaan tornista, noin 20metrin korkeudesta. Ei taida muut komppaniat tehdä näitä spolkin erikoisharjoituksia. Lomatarkastus olisi mennyt meidän tuvan kohdalta ykkösellä läpi mutta Ylikersantti mystisillä haukan silmillään näki "partani" ja uusintaan meni. LOMILLE LOMPS!